Afinele

afinele

Beneficiile afinelor

Asa cum in cele din urma ne indepartam de produsele alimentare si revenim la alimentele in stare naturala, am aflat ca alimentele proaspete au toate beneficiile nutritionale de care avem nevoie. Acestea includ si afinele, care s-au dovedit a avea numeroase beneficii pentru sanatate.

Consumatorii sunt constienti ca un consum indelungat de suc de afine (nu cocktail) poate ajuta la prevenirea infectiilor urinare (infectii ale tractului urinar). Cu toate acestea, in ultimele studii s-a aratat ca afinele pot fi cel mai mare dusman al bacteriilor, prin urmare are mai multe beneficii pentru sanatate decat se credea anterior. Afinele au cel putin patru beneficii uimitoare pentru sanatate.

Afinele pot:

– lupta contra E.coli – aceasta bacterie poate cauza infectii ale tractului urinar
– poate scapa de H.pylori – aceasta bacterie care legata de cancerul de stomac si de ulcere
– ajuta la eliminarea Streptococcus mutans – aceasta este bacteria responsabila de aparitia cariilor dentare
– ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a bolilor de inima – aceasta este o constatare a unui studiu universitar publicat la inceputul anului

Mai mult cercetatorii de la Harvard Medical School si Universitatea Rutgers a hotarat ca un consum regulat de suc de afine a redus cantitatea de bacterii din tractul urinar. A fost determinat ca ceva specific afinelor, a impiedicat ca bacteriiloe sa adere la mucoasa vezicii urinare.

De asemena, afinele contin fitochimicale, care contribuie la efctele lor globale. Unele dintre aceste fitochimicale actioneaza ca antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi din organism. Acesti antioxidanti sunt cunoscuti pentru ca reduc daunele oxidative ale celulelor ce pot duce la aparitia bolilor de inima, a cancerului si a altor boli degenerative.

Fructele de afine nu contin colesterol, practic sunt fara grasime, au continut scazut de sodiu si are fibre dietetice. De-a lungul istoriei, beneficiile pentru sanatate a afinelor au fost bazate pe remedii folclorice ce au existat de secole. Aceste beneficii au fost recunoscute acum mult timp de primele persoane de pe continent.

Afinele proaspete sunt disponibile de la mijlocul lunii septembrie pana in decembrie, ceea ce probabil explica de ce s-au servit in mod traditional (proaspete) in timpul sezonului de vacanta la sfarsit de an. Ele pot fi depozitate in frigider timp de pana la patru saptamani. De asemenea, ele pot fi cumparate proaspete sau congelate pentru a va bucura de ele pe tot parcursul anului.

Exista mai multe moduri de a va bucura de afine

Proaspete sau uscate – sunt cele mai recomandate. Afinele proaspete pot fi folosite in paine si briose. Afinele uscate pot fi consumate ca si gustare, dar nu mai mult de jumatate de ceasca pe zi.

Afinele proaspat fierte in timpul sezonului de vacanta sunt excelente. In general, sosul de afine este servit in mod traditional pentru sarabatorile americane.

Sucul de afine – ar trebui sa fie real si nu un cocktail. Alegeti suc de afine pur. Daca este prea acru poate fi amestecat cu apa minerala. Aproximativ 0.2 litri zi de zi va aduc beneficii optime pentru sanatate.

Suplimente cu afine – acestea sunt sugerate ca o ultima solutie pentru persoanele carora pur si simplu nu le place gustul de afine. Urmati o dozare pe flacon. Cu toate acestea este intotdeauna recomandat sa obtineti nutrienti din alimente si nu din suplimente.